5 טיפים להתנהלות נכונה עם צ׳קים

דף הבית » המגזין » 5 טיפים להתנהלות נכונה עם צ׳קים
התנהלות נכונה עם צ'קים - אולסורס

בין אם אתם כותבים צ׳קים אישיים או כחלק מתפקידכם בעסק, 5 הטיפים במאמר זה, יעזרו לכם להתנהל באופן נכון בכול מה שקשור לצ׳קים שאתם נותנים לאחרים.
לא צריך להיות בוגרי לימודי כלכלה כדי לנהל היטב חשבון עובר ושב ולכתוב המחאות, בין אם אישיות ובין אם עבור העסק בו אתם עובדים. לפעמים, כשאנשים עסוקים במשימות היומיומיות של ניהול העסק, אופן הטיפול שלהם בצ׳קים עשוי להיות בתחתית רשימת המטלות. לכן, קחו לתשומת לבכם כי תהליך ניהול המזומנים כולל מספר רכיבים, שכל אחד מהם חשוב להצלחה הכוללת.
הנה 5 טיפים להתנהלות נכונה בעת כתיבת צ׳קים


טיפ מס׳ 1 – מילוי נכון של דף הצ׳ק

השתמשו תמיד בעט כדי לכתוב המחאה.

כתב היד שלכם חשוב. ההמחאה שאתם כותבים צריכה להיות כתובה בכתב יד קריא. כשאתם עומדים לכתוב צ׳ק קחו את הזמן והקפידו למלא אותו בצורה ומדויקת. צ׳ק מודפס, עשוי להיות הבחירה הטובה ביותר. בנוסף, סיימו כל שורה במלואה, כך שאף אחד לא יוכל להתערב בכתוב ולשנות את המידע, על ידי הוספת שמו או שינוי המספרים המקוריים שרשמתם בצ׳ק שלכם.

השתמשו בנקודה עשרונית. אם ערך ההמחאה הוא 100 ₪, הקפידו לכתוב זאת בתיבה כ-100.00 ₪. שוב, כדי למנוע ממישהו להוסיף אפסים למספר שרשמתם.

כתבו נכון את המספרים. כאשר אתם כותבים את ערך הצ׳ק במילים, ו׳ החיבור צריכה להתווסף למקום שבו נמצאת הנקודה העשרונית בערך הצ׳ק שכתוב בספרות. לדוגמה, אם הצ׳ק הוא על סכום של 150.30 ₪, השורה תיכתב כך: מאה חמישים ו-30/100 שקלים.

הוסיפו תאריך מדויק. בשורת התאריך הוסיפו את התאריך האמתי שבו אתם כותבים את ההמחאה. אל תפיצו את הצ׳ק לפני התאריך ואל תתארכו את הצ׳ק מראש.

אל תשכחו לחתום על ההמחאה בחתימה האישית שלכם.


טיפ מס׳ 2 – לשמור על בטיחות הצ׳קים שלכם

  • יש כמה צעדים שיעזרו לכם לשמור על בטיחות פנקסי הצ׳קים שלכם, כגון:
    לרשום את כל הפרטים של הצ׳קים שהנפקתם, לצורך מעקב.
  • לא להשאיר את פנקס הצ׳קים שלכם ללא השגחה. שמרו את פנקס הצ׳קים במקום בטוח, עדיף נעול. לעולם אל תסחבו אתכם בתיק פנקס צ׳קים.
  • הקפידו להיפטר כראוי מהמחאות ומפנקסי צ׳קים ישנים. גריסתם היא הדרך הטובה ביותר להגן על המידע הרגיש המופיע עליהם.
  • בכול פעם שאתם מקבלים מהבנק פנקס צ׳קים חדש, קחו את הזמן וספרו את מספר דפי ההמחאות שבו. אם מצאתם שאין התאמה, הביאו זאת מיד לידיעתו של הבנק.

טיפ מס׳ 3 – מה לא לעשות?

  • אל תחתמו על צ׳קים ריקים!
  • אל תשכחו לרשום ׳למוטב בלבד׳, כדי למנוע שימוש לרעה בהמחאה שלכם.
  • אל תשכחו לשרטט קו לאורך כל חלל ריק בצ׳ק, שבו לא רשום דבר.
  • הימנעו משימוש בצ׳קים שבהם אתם צריכים לשנות פרטים שלכם. במידת האפשר, עדיף לבקש מהבנק פנקסי צ׳קים חדשים עם הפרטים המעודכנים שלכם.
  • אל תשכחו לכתוב את המילה ׳מבוטל׳ על גבי צ׳ק שהנפקתם ואינכם עומדים להשתמש בו.

טיפ מס׳ 4 – שלחו צ׳קים באופן מאובטח

אם אתם נדרשים לשלוח צ׳ק בדואר, השתמשו במעטפת אבטחה, או מקמו את הצ׳ק בין ניירת נוספת במעטפה, כך שלא ניתן יהיה לראות את הצ׳ק מבעד למעטפה. כדאי גם להימנע משלשול מעטפת הצ׳ק לתיבת דואר ברחוב. ביקור בסניף הדואר עשוי להית צעד בטוח יותר, בעיקר מכיוון שתוכלו לשלוח את המעטפה כדואר רשום.


בנוסף, עקבו אחר ההמחאות שלכם. לאחר שאתם משלמים בצ׳ק, עליכם לעקוב אחר החשבון שלכם כדי לוודא שהצ׳ק נפדה. אם אתם מבחינים שהאדם שרשמתם את הצ׳ק על שמו לא פדה את הכסף, התקשרו אליו כדי לוודא שהוא אכן קיבל אותו. אם נראה לכם שהצ׳ק אבד בדואר, צרו קשר עם הבנק שלכם כדי לבטל את התשלום על הצ׳ק.


טיפ מס׳ 5 – הימנעו מצ׳ק ללא כיסוי


בדקו שאכן יש לכם מספיק כסף בחשבון הבנק לכיסוי הצ׳ק שכתבתם. אל תכתבו צ׳ק כאשר בחשבון שלכם אין די כסף כדי לכסות אותו. זה יכול להוביל לתשלומי עמלות, ואפילו לחיוב בדין בשל הונאת צ׳קים.

השאירו פרטים וקבלו הצעה משתלמת:

צריכים הלוואה או ניכיון שיקים?

השאירו פרטים וקבלו הצעה משתלמת: